Haderslev får en million kroner til klima­projekter fra Bloomberg

101 byer verden over er udvalgt til at modtage hver 1,1 million kroner til klimaprojekter for unge mellem 15 og 24 år. Haderslev er sammen med fem andre danske byer med på listen hos Bloomberg Philanthropies’ Youth Climate Action Fund.

Er du mellem 15 og 24 år og går du med en konkret plan i maven, der kan gøre noget godt for klimaet? Så er der penge at hente nu.

Haderslev Kommune har modtaget en donation på 1,1 million kroner fra Bloomberg Philanthropies’ fond. Pengene er øremærket klimaprojekter skabt af unge mellem 15 og 24 år.

Pengene fordeles i puljer, så hvert projekt kan modtage op til 35.000 kroner.

”Det her er en stor donation i Haderslev-skala, og jeg er utrolig stolt over, at vi er med på listen sammen med byer som Guatemala City og San Francisco. Vi har markeret os som en kommune, der vil noget med klima, og nu kan vi sammen med kommunens unge borgere tage et godt ryk i den rigtige retning på klimadagsordnen”, siger borgmester Mads Skau.

Bloomberg Fonden har doneret midlerne via en ny ungdomsfond til Climate Action, da der ifølge fonden er 84 procent af verdens unge, der er bekymret for, at klimaforandringer truer planeten.

Bloomberg Fonden offentliggjorde donationen onsdag, og Haderslev Kommune er nu gået i gang med at planlægge, hvordan man kan fordele midlerne og hvor de kan søges.

Opdateret 16. april 2024 klokken 9.07.