Gå til hovedindhold

Lokalregulativ for Haderslev Lystbådehavn Nord

Her finder du lokalregulativet for Haderslev Lystbådehavn Nord

Indhold

    Regulativ for brug af arealer ved Vodhæng og Pakhus-, Honnør-, Gods- og Kulkaj

    Vodhæng

    1. Vodhænget, arealet mellem havnebassinet og ”Ved Ridehuset”, er et vandareal med ringe vanddybde, for fritidsfiskere og mindre lystbåde.Ved Vodhænget er der et redskabsskur med 16 rum.

    2. Landarealet må benyttes til midlertidig oplægning af både, samt tørring og reparation af ruser med videre af bådejere, som har en skriftlig tilladelse til at benytte området.

    3. Ved parkering af bil og trailer skal der laves en aftale med Teknik og Miljø, hvis det er ud over 24 timer. Afgift herfor vil blive beregnet som en båd under syv meter og betales i billetautomat.Ved Vodhænget er der et slæbested, som frit kan benyttes af offentligheden.

      Pakhus-, Honnør- Gods- og Kulkajen (faste pladser og gæstesejlere)

    4. Pakhuskajen er udlagt med bådpladser til større lystbåde.

    5. På Gods- og Kulkajen kan store både og gæstesejlere, over 15 meter, leje kajpladser. Resten er pælepladser.

    6. Kanalerne har en vanddybde på op til to meter og må ikke bruges til fortøjning af fartøjer uden særlig tilladelse.

      Generelt

    7. Både og skure må ikke bruges som bolig. Kan kun ved særlig aftale bruges til erhvervsformål.

      I sommerperioden vil det være tilladt at holde ferie i båden i kortere perioder.

    8. For leje af bådpladser betales afgift i henhold til de kommunale takster.

    9. For leje af skurer betales afgift i henhold til de kommunale takster.

    10. Hele området er tilgængeligt og brugbart for offentligheden til rekreative forhold, dette skal tåles af bådejere.

    11. Alle anlæggene ejes af Haderslev Kommune og administreres af Teknik og Miljø.

    12. Teknik og Miljø fører tilsyn med området. Tilsynets anvisninger med henhold til oprettelse af ro og orden skal straks efterkommes.

    13. Vanddybde kan ikke påklages.

    14. Der kan ikke påregnes vand og el på alle pladser.

    15. Der skal være særlig opmærksomhed på kraftige vestlige vinde, som giver lavvande, og vinde fra Nord – Nordøst, som kan give kraftigt højvande.

    16. Hvis der ligger både på land efter den 1. juli vil der blive opkrævet gebyr jf. Haderslev Kommunes takster for pladsen.

    17. Ukendte både, som ligger uden navn, vil blive fjernet for ejerens regning og risiko, og vil efter en periode blive overdraget til auktion.

    18. Tovværk skal, som minimum, have en brudstyrke svarende til det halve af bådens vægt.

    19. Forhold som ikke er benævnt, i dette særlige regulativ er omfattet af: ”Standardreglement for overholdelse af orden i danske lystbådehavne og mindre fiskerihavne”. Se www.haderslev.dk

    1. Henvendelse om leje af bådpladser og skure skal ske til Teknik og Miljø, der udsteder lejekontrakter.
    2. Tildeling af pladser sker efter venteliste og i forhold til bådens størrelse. Pladserne må kun bruges af de navngivne både, som er opgivet i kontrakten, og har den nødvendige forsikring. Alle både skal bære synligt navn.
    3. Leje af skur kan kun ske i forbindelse med leje af bådplads. Når benyttelsen af bådplads ophører, ophæves lejekontrakten samtidig for skuret.
    4. Lejekontrakterne gælder indtil den opsiges af en af parterne i lejekontrakten. Lejekontrakten løber fra den 1. april til den 31. marts.
    5. Den årlige lejeafgift betales forud til den 1. april jævnført den fremsendte faktura, via e-boks, og inden pladsen tages i brug.
    6. Fremleje/udlån af bådplads eller skur må ikke finde sted.
    7. Pladser, som ikke bruges aktivt, kan til enhver tid udlejes af havnen indtil den atter skal bruges af lejer. For sikring af at pladsen er fri skal havnen have et varsel på mindst 24 timer.
    8. Pladser med røde/grønne vendeskilte skal ved længere varig ledighed end 24 timer, frigives til gæstesejlere ved at vende skiltet til grøn og med oplysning om hvor lang tid pladsen er fri. Hvis man returnerer før den forventede tid, må man vente til pladsen er ledig.
    9. Såfremt bådpladsen eller skuret ikke benyttes aktivt over tre måneder, bortfalder tilladelsen, medmindre at der er lavet en særlig aftale med Teknik og Miljø.
    10. Alle både skal have en gyldig ansvarsforsikring, inklusiv hævningsordning og vragfjernelse i hele perioden. Dokumentation skal forevises på forlangende og der skal afleveres en kopi til havnen sammen med den underskrevne lejekontrakt, samt ved ny dækningsperiode eller forsikringsselskabsskifte.
    11. Alle både, bådvogne og stativer skal tydelig være mærket med ejers navn og telefonnummer. Umærkede både og udstyr vil blive fjernet fra området uden varsel.
    1. Hele området skal holdes i sømmelig orden. Der må ikke henlægges materialer udendørs. Affald skal henlægges på de dertil anviste steder, og må under ingen omstændigheder kastes i vandet.
    2. Havnen sørger for græsslåning, pasning af beplantning og vedligeholdelse af bredindfatning og kajen.
    3. Til bådpladserne på strækning vest for den gamle bedding hører to fortøjningspæle som vedligeholdes af havnen.
    4. Havnen vedligeholder redskabsskuret udvendig, dog ikke døre og vinduer. Al anden vedligeholdelses påhviler lejeren, herunder døre og vinduer, hvis udseende/udførelse ikke må ændres uden aftale med Teknik og Miljø.
    5. Lejeren overtager skuret i den stand, det befinder sig i, og er i enhver henseende ansvarlig for at det ikke lider overlast.
    1. Hvis havnen på grund af krav fra ovenstående myndighed i lejeperioden får brug for det udlejede areal, ophører lejemålet med en måneds varsel, og lejeren skal fjerne sine ejendele straks.
    2. Overtrædelse af foranstående bestemmelser, eller anden misligholdelse af de indgåede aftaler kan medføre inddragelse af tilladelse til at benytte området med øjeblikkelig virkning.
    3. Personer, der generer andre brugere af området, kan bortvises fra området.
    4. Havnen godtgør ikke betalte afgifter ved ophør af brugsrettigheder i løbet af lejeperioden, fra den 1. april til den 31. marts.
    5. Personer i restance til havnen kan ikke have deres både i havnen, før gælden er indfriet.
    6. Eventuelle klager over afgørelser, der er truffet af Teknik og Miljø, kan indklages til Udvalget for Plan og Miljø

    Regulativ er gældende fra 01.04.2019
    Haderslev Kommune
    Teknik og Klima