Gå til hovedindhold

Bade- og bådebroer

Vi har alle ret til at færdes langs Danmarks strande og kyster. Derfor er det vigtigt at tage hensyn til naturen, landskabet og offentlighedens adgang, når der sættes broer op. Før du kan opsætte en bade- og/eller bådebro, skal du have en tilladelse til det.

Indhold

    Selvbetjening: Søg om tilladelse til opsætning af en bade- og/eller bådebro

    Der er en række krav til ansøgningens indhold. Når du anvender ansøgningsskemaet, vil der oftest være de oplysninger, vi skal bruge for at behandle ansøgningen. Krav til hvilke bilag, der skal vedlægges ansøgningen, fremgår af skemaets vejledning.

    Søg om opsætning af bade- og/eller bådebro

    Værd at vide

    Kommuneplanen (KP21-33) indeholder retningslinjer for bade- og bådebroer. Du kan finde retningslinjerne her

    Når vi har modtaget en fyldestgørende ansøgning, sender vi den i høring i 14 dage ved nærmeste naboer. Hvis naboerne har bemærkninger, får du en kopi, og bemærkningerne indgår i vores vurdering.

    Hvis vi vurderer, at der ikke kan meddeles tilladelse til det ansøgte, vil du blive kontaktet med henblik på dialog om mulighederne for at justere ansøgningen.

    Når der er truffet en afgørelse, får naboerne og andre klageberettigede en kopi af tilladelsen.

    Tilladelsen må først benyttes, når klagefristen på fire uger er udløbet.

    Bade- og bådebroer etableret efter 1975 skal have en tilladelse. Så hvis ikke der er en tilladelse til din bro, skal der søges om tilladelse. Det samme gælder, hvis du ønsker at lave større ændringer på en eksisterende bade- og bådebro.

    Ansøg Kystdirektoratet om tilladelse til større anlæg på søterritoriet. Det kan blandt andet være fortøjningsbøjer og -pæle, bådhejs/-lift, ankerblokke m.v.

    Se flere oplysninger og søg om tilladelse her

    Plantegning og profiltegning af en bro, som du kan bruge som inspiration

    Læs mere:

    Kystdirektoratet
    Bekendtgørelse om bade- og bådebroer
    Bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse