Solcelleprojekt
Vi arbejder med en række projekter indenfor udbygningen af vedvarende energi som del af vores klimaplan. Læs mere om projekterne her.
Solceller
Som en del af vores klimaplan har vi fokus på solceller som en vigtig kilde til ren og bæredygtig energi. Solceller er en effektiv og miljøvenlig måde at producere elektricitet på ved at udnytte solens energi. Ved at øge vores solcellekapacitet kan vi reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer og mindske vores CO2-udledning. Vi sigter mod at etablere mindst 250 hektar solenergianlæg i kommunen.
Aktuelt er vi i gang med at undersøge mulighederne i tre pilotprojekter. Vi arbejder efter at kunne sætte de første projekter i gang i løbet af første halvdel af 2024. Her vil vi også se nærmere på, hvor de næste projekter skal være.
Vi prioriterer en tidlig dialog i planlægningen for solceller.
Ved at være proaktive og tage højde for fremtidige solcelleprojekter kan vi accelerere implementeringen af vedvarende energi og drage fordel af de mange fordele ved solenergi tidligere.
Vi er også opmærksomme på, at solcelleprojekter kan have en betydelig lokal påvirkning. Derfor er vi engagerede i at finde nye tilgange og metoder i vores planlægningsprocesser. Vi ønsker at inddrage borgere, interessenter og lokale samfund i dialogen omkring solcelleprojekterne. Vi ønsker at skabe åbenhed, lytte til bekymringer og finde løsninger, der bedst imødekommer alles behov og interesser.
Ved at øge vores solcellekapacitet og udnytte solens kraft som en ren og vedvarende energikilde, bidrager vi til en mere bæredygtig fremtid for vores kommune. Vi ser frem til at samarbejde med borgere og interessenter for at opnå vores mål inden for vedvarende energi og skabe en mere bæredygtig kommune.
Pilotprojekter
Vi har indledt en dialog med projektejeren, naboer og andre aktører omkring et pilotprojekt med solceller ved Simmersted og Kastvrå.
Som led i den indledende dialog om projektområderne ved Simmersted og Kastvrå, har ansøger valgt at tilpasse projektet, så det fremover ét projektområde på ca. 33 ha ved Kastvrå.
Du kan her se den politisk behandling af det tilpassede projekt
Nedenfor kan du læse mere om projektet og om den indledende dialog med naboerne og om det tilpassede projekt.
Vi har indledt en dialog med projektejeren, naboer og andre aktører omkring et pilotprojekt med solceller ved Strandelhjørn.
Nedenfor kan du læse mere om projektet og om den indledende dialog med naboerne.
Haderslev Kommune er i gang med at undersøge mulighederne for at etablere en stor solenergipark i området vest for Skrydstrup. Undersøgelserne omfatter dialog med både udvikleren af solenergiparken og med naboerne i lokalområdet.
Vi vurderer, at det relativt flade og tyndtbefolkede område omkring støjkompensationszonerne omkring Flyvestationen kan være velegnet til opstilling af et større anlæg til solenergi. Et anlæg på dette sted vil samtidig kunne indgå i lokal energiforsyning.
Vores undersøgelser vil omfatte en række informations- og debatmøder med naboer og andre interessenter. Kommunen vil i denne sammenhæng lægge særligt vægt på en direkte, individuel dialog med lokalområderne i Bevtoft, Skrydstrup, Gabøl og Nustrup om mulige fordele og ulemper ved projektet.
Projektet ved Skrydstrup er stadig kun en mulighed, der ikke er politisk besluttet.
Kommunalbestyrelsen i Haderslev Kommune tager først stilling til, om der skal indledes en planlægning for projektet, når den indledende dialog med alle berørte er gennemført.
Næste skridt i projektet:
I foråret 2024 vil vi indbyde til borgermøder, hvor det vil være muligt at se arealet og arbejde med muligheder i projektet. Naboer og andre interessenter vil blive inviteret til møderne gennem digitalt post. Det første informationsmøde er allerede afholdt. Du kan se præsentationerne nedenfor.
Dialogen fortsætter nu i lokale arbejdsgrupper i Skrydstrup, Bevtoft, Gabøl og Nustrup. Hvis du gerne vil inddrages i dialogen med nogle særlige interesser i disse arbejdsgrupper, er du velkommen til at skrive til os.